Első lépés: FÁJL MENTÉSE gomb.
informatikai segítség technikai információk képernyőfotó 01

Második lépés: a TeamViewerQS_hu.exe fájlra dupla-kattintás, ha már letöltődött (nem megy a csík).
informatikai segítség technikai információk képernyőfotó 02

Harmadik lépés: FUTTATÁS gomb.
informatikai segítség technikai információk képernyőfotó 03

Negyedik lépés: FOLYTATÁS gomb.
informatikai segítség technikai információk képernyőfotó 04

Ötödik lépés: azonosító és jelszó számok megadása a segítő számára.
informatikai segítség technikai információk képernyőfotó 05
Fontosabb informatikai kifejezések magyarázata:


Rendszergazda

Egy adott rendszer felügyeletét ellátó, a felett általában teljes kontrollal rendelkező nagy szakmai tudású felhasználó, ill. az azt megszemélyesítő azonosító.


Adatbázis

Adatok szervezett gyűjteménye, amely lehetővé teszi az adatok tetszőleges szempontok szerinti rendszerezését és visszakeresését. Az adatbázisok lényege, hogy az adatok mellett a köztük lévő kapcsolatokat is tárolja, függetlenül az adatok fizikai elhelyezkedésétől.


Backup

Fontos adatoknak, programoknak biztonsági okokból készített másolata. A többnyire külön tárolóban őrzött adatok az eredeti meghibásodása, vagy elvesztése esetén használhatók.


DNS (Domain Name System)

A hálózaton elosztott adatbázis, mely az internetre kapcsolódó számítógépek domain neveit tartalmazza, és lehetővé teszi a nevek átfordítását IP címekre. Azért van rá szükség, hogy a szerverekhez rendelt neveket a számítógépes rendszerek megtalálják az interneten.


Tűzfal

Olyan szoftveres, vagy hardveres technika, amellyel az intézmények a helyi hálózatukat megvédhetik a külső hálózatról érkező betörések ellen. A bejövő és kimenő adatforgalom figyelésével, megszűrésével, és korlátozásával.segit.info - informatikai segítség, számítógépes segítség, informatikai számítógépes segítség - főoldal

© Consultant Guild